Forumul Român Pro-Vaccinare își propune, prin proiectele sale:
- creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța și beneficiile vaccinării
- îmbunătățirea accesului la vaccinuri și vaccinare pentru populația din România.
În acest sens, Forumul promovează conceptul vaccinării populației pe tot parcursul vieții, ca strategie de prevenire a bolilor, de prioritizare a sănătății persoanelor pe întreaga durată a vieții, indiferent de vârstă și de consolidare a unui sistem sustenabil de sănătate.
ÎNTÂLNIRI TEHNICE
- Întâlnire de lucru a Forumului Român Pro-Vaccinare, 16.02.2022 (upload raport întânire sau conluzii intalnire
- Întâlnire de lucru a Forumului Român Pro-Vaccinare, 19.10.2022 (upload raport întânire sau concluzii întâlnire)
FORUMUL ROMÂN PRO-VACCINARE
- Ediția I, 20 octombrie 2021 (upload raport)
- Declaratii
„E nevoie de o schimbare de paradigmă în politicile de vaccinare. În egală măsură trebuie să lucrăm la creșterea credibilității în favoarea vaccinării. În acest sens ne dorim să creăm mai multă vizibilitate pentru profesioniștii din sănătate si să diminuăm impactul fenomenului antivaccinare în România”, a declarat Prof. Dr. Victoria Aramă, Președinte, Societatea Română pentru Strategii de Vaccinare și Promovare a Sănătății (SRSVPS).
„Mesajele SNMF au fost întotdeauna ferme în direcția pro-vaccinării. Luptăm cu acest curent antivaccinist de ani de zile și încercăm să educăm populația României cu argumente pro-vaccinare. Din păcate, în prezent nu exista măsuri punitive pentru medicii care promovează antivaccinarea, de aceea credem că soluțiile și aceste măsuri punitive trebuie să vină de la CMR. Suntem convinși și avem date clare care atestă că vaccinarea este singura care poate duce la oprirea acestei pandemii.” a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, Vice-Președinte, Societatea Naţională de Medicina Familiei – SNMF.
„Forumul Român Pro-Vaccinare este un apel deschis la acțiune și direcții comune. Prin soluțiile găsite și promovate împreună, sub umbrela Forumului, vrem să contribuim la asigurarea stării de sănătate a populației și la creșterea speranței de viață a românilor, simultan cu contribuția la creșterea sustenabilității sistemului sanitar național. Ne vom concentra eforturile pe creșterea aderenței la vaccinare si pe găsirea de soluții pentru îmbunătațirea accesului la vaccinuri și vaccinare pentru intreaga populație, pe tot cuprinsul țării. în context, constituirea unui grup tehnic consultativ național privind vaccinarea care să asigure consultanță pentru formularea și implementarea strategiilor de vaccinare în România sau, mai concret, introducerea vaccinurilor în sistemul național de rambursare sunt teme de actualitate pe care dorim să le aducem pe masa de discuții a Forumului. Vaccinarea pe tot parcursul vieții reprezintă un element esențial în păstrarea sănătății pe termen lung a populației. Este un fapt real demonstrat, care salvează vieți!”, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM
- Ediția II, TBD
Documente de poziție