preloader
Edit Content

Forumul este o platformă de dialog ce reunește într-un efort comun pro-vaccinare reprezentanți ai societăților medicale și asociațiilor de pacienți, ai industriei farmaceutice, membri ai comunității academice și de cercetare, autorități centrale si locale, și, nu in ultimul rand, reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

Contact Info

Campanie națională de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării: „Știu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”

Campanie națională de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării: „Știu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”

Ministerul Sănătății lansează campania de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării „Știu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”. Obiectivul campaniei de vaccinare este creșterea interesului publicului pentru această măsură esențială de sănătate publică. Acest demers contribuie la consolidarea obiectivului general al Ministerului Sănătății, formulat în cadrul Strategiei Naționale de Vaccinare 2023-2030, de a asigura accesul echitabil la servicii de vaccinare sigure și eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populației, astfel încât oricine, oricând și la orice vârstă să beneficieze de vaccinuri în folosul propriei sănătăți și a stării sale de bine”.

Forumul Român Pro-Vaccinare susține inițiativa Ministerului Sănătății de a lansa o amplă campanie de comunicare și informare despre beneficiile vaccinării și va promova la rândul său, prin toate canalele sale, mesajele despre importanța vaccinării ca metodă de prevenție. Rămânem un partener de dialog activ implicat al Ministerului, cât și al tuturor autorităților de resort și sprijinim ferm obiectivul de maximizare a beneficiilor vaccinării în România, prin asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure și eficiente, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții populației.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat: „Trebuie să recunoaștem faptul că în perioada pandemiei COVID-19 a scăzut încrederea în vaccinare. Acum, prin această campanie de informare și conștientizare, dar și prin altele care vor urma, Ministerul Sănătății își exercită rolul său esențial, de a încuraja vaccinarea populației, considerând însă că aceasta nu este o acțiune obligatorie, ci puternic recomandată pentru cetățeni, iar decizia individuală trebuie luată în mod informat, pe baza datelor științifice. Acest lucru îl face actuala campanie, care-i îndeamnă pe cetățeni să se informeze asupra beneficiilor vaccinării pentru sănătatea lor și a celor dragi.”


Informații privind vaccinarea pot fi accesate pe site-ul www.provaccin.ro, aflat în proprietatea și administrat de Ministerul Sănătății.


Citește mai mult:  https://www.ms.ro/ro/centrul-de-presa/campanie-na%C8%9Bional%C4%83-de-informare-%C8%99i-con%C8%99tientizare-privind-vaccinarea/

Leave a Reply

Your email address will not be published.